• Range suljettun arkisin klo 6-12 korkeamman verkkoaidan pystytyksen vuoksi. Pron tunnit pidetään normaalisti
  • Lähipelialue auki
  • Ravintola avoinna ma-su 8-22
  • Toimisto 8-16 
  • Caddiemaster ma-su klo 8-19
  • Miesten uusi sauna on avattu.

Kilpailuohjeet

Yleistä

Helsingin Golfklubin kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjaa, tasoitusmääräyksiä, paikallissääntöjä ja soveltuvin osin ohjetta kentän laittaminen kilpailukuntoon ja HGK:n määritettyjä kilpailujen sääntöjä sekä ottaen kuitenkin huomioon seuraavat erikoismääräykset.

Kaikilla Talissa pelioikeuden omaavilla HGK:n aktiivijäsenillä on oikeus osallistua jäsentenvälisiin kilpailuihin. Ellei kilpailun tai kiertopalkinnon säännöissä ole toisin määrätty, on pokaalikilpailujen tasoitusraja naisille – 36 ja miehille – 30, lukuun ottamatta Perhemaljaa, The Midnight Sun, viikkokilpailuja sekä seniori- ja veteraanikilpailuja (ikärajat 50 v./65 v.), joiden tasoitusrajat ovat naisille – 45 ja miehille – 36.

Lyöntipelikilpailuihin tulee osallistua vähintään 10 osanottajaa ja reikäpelikilpailuihin kahdeksan (8) osanottajaa, jotta ne järjestetään. Vastaavasti nelinpelikilpailuihin tulee osallistua vähintään kahdeksan (8) osanottajaparia. Kilpailutoimikunta voi erikseen päättää kilpailun järjestämisestä myös vähäisemmällä osanottajamäärällä.

HGK:n jäsenet, joiden pelimaksu ei ole voimassa kaudella 2023 Helsingin Golfklubissa maksavat jäsenenviraan green feen osallistuessaan kilpailuihin.

Kilpailuihin, joiden osanottajamäärä on rajoitettu, tasoitusrajan täyttävät pelaajat otetaan mukaan ensiksi. Jos tällaisia pelaajia on enemmän kuin kilpailuun otetaan pelaajia, hyväksyminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Kilpailuissa voidaan esittää aikainen tai myöhäinen lähtöaikatoive. Lähtöaikoja voidaan muuttaa ainoastaan kunkin kilpailun kilpailunjohtajan suostumuksella.

Caddiemaster avaa netti-ilmoittautumisen neljä viikkoa ennen kilpailua ellei kilpailukutsussa muuta mainita. Kilpailun tasoitusraja sekä maksimiosallistujamäärä käyvät ilmi kilpailukutsusta.

Ilmoittautuminen

A.Jäsenten väliset kilpailut

Kilpailuun ilmoittautuminen on suoritettava siten, että pelaaja ilmoittautuu caddiemasterille. Useimpiin kilpailuihin voi ilmoittautua myös NexGolfin ajanvarausohjelmassa. Ilmoittautuminen klubin sisäisiin kilpailuihin alkaa neljä (4) viikkoa ennen kilpailua.

Lauantaina ja sunnuntaina pidettäviin kilpailuihin ilmoittautuminen sulkeutuu edeltävänä keskiviikkona kello 17.30 sekä muihin kilpailuihin kolme (3) päivää ennen. Esimerkiksi: jos kilpailu alkaa maanantaina, niin ilmoittautumisen on tapahduttava viimeistään perjantaina kello 17.30. Viikkokilpailuun ilmoittaudutaan maksamalla kilpailumaksu caddiemasterille ennen kierroksen aloittamista.

B. Avoimet kilpailut

Klubin jäsenen on suoritettava ilmoittautumisensa A-kohdan mukaisesti. Vieraspelaajat ilmoittautuvat sähköpostitse (caddiemaster@helsingingolfklubi.fi) ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi pelaajan seura, tasoitus ja puhelinnumero.  Kilpailuilmoittautuminen alkaa viisi (5) viikkoa ennen kilpailuja tai kilpailukutsussa mainittuna ajankohtana.

Ilmoittautuminen internetin kautta

Kilpailumaksut

Kilpailumaksut ovat vuonna 2023 seuraavat, ellei kilpailukutsussa toisin mainita:

HGK:N JÄSENET (sis. alv 10 %)

  • Viikkokilpailu            5 €
  • Seniorimaanantai    5 €
  • Reikäpeli                 15 € /hlö

Henkilökohtaisissa HGK:n reikä- ja lyöntipelimestaruuskilpailuissa ei peritä kilpailumaksua. Kilpailumaksua voidaan nostaa, jos se sisältää lounaan.

 

HGK:n jäsenet, joiden pelioikeus ei ole voimassa kaudella 2023 Helsingin Golfklubissa, maksavat osallistuessaan HGK:n sisäisiin kilpailuihin kilpailumaksun lisäksi kilpailukohtaisen greenfeemaksun. Vain kilpailumaksunsa suorittaneet pelaajat saavat osallistua kilpailuun. Kilpailumaksu maksetaan ennen kilpailun alkua.

Jos pelaaja jää pois kilpailusta tai jos peruutus on tapahtunut arvonnan jälkeen, kilpailumaksu peritään jälkikäteen. Jos pelaaja jää toistuvasti pois kilpailuista, voidaan hänelle antaa määräaikainen kilpailukielto.

Lähtöluettelo ja tulokset

Kilpailun arvonta suoritetaan ilmoittautumisen loppumisen jälkeen samana päivänä tai viimeistään seuraavana aamuna. Lähdöt järjestään 9 min välein. Ryhmän suuruus on 3-4 pelaajaa. Lähtöluettelo julkaistaan viimeistään 1 päivä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Useampipäiväisissä kilpailuissa 2. ja sen jälkeisen kierroksen lähtöluettelot julkaistaan mahdollisimman pian viimeisen kilpailijan tuloskortin luovutuksen jälkeen. Reikäpelikaaviot julkaistaan 1 päivä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Lähtöluettelot, reikäpelikaaviot ja tulosluettelot ovat nähtävissä internetissä osoitteessa www.helsingingolfklubi.fi sekä seuran ilmoitustaululla.

Kilpailun alkamisaika

Pelaajan on aloitettava peli lähtöluetteloon merkittynä lähtöaikana. Jos pelaaja tulee aloituspaikalle valmiina pelaamaan ennen kuin viisi (5) minuuttia on kulunut hänen ryhmänsä lähtöajasta, on rangaistus myöhästymisestä: Lyöntipelissä kaksi lyöntiä, muussa tapauksessa kilpailusta sulkeminen. Reikäpelissä ensimmäisen reiän menetys, muussa tapauksessa hän on hävinnyt ottelun. 
Mikäli pelaaja jää aiheettomasti pois kilpailusta, on pelaaja velvollinen maksamaan kilpailumaksun. Toistuvasta poisjäännistä voi seurata huomautus, varoitus tai määrä-aikainen kilpailukielto tapauksesta riippuen. Rangaistuksen määrittää toimikunta, kapteeni, kilpailun tuomari tai kilpailun johtaja.

Ellei toisin ole ilmoitettu tai ottelijat ole keskenään aikaisemmasta ajankohdasta sopineet, on reikäpelin ottelu aloitettava 1.5.–31.8. välisenä aikana viimeistään kello 18.00 kullekin ottelukierrokselle varatun ajanjakson viimeisenä päivänä ja 1.9. lähtien viimeistään kello 16.30 edellä mainittuna päivänä.

Reikäpelien oikeudet

Reikäpelien mestaruuskilpailujen finaaliotteluiden pelaajilla on kentällä etuoikeus muihin pelaajiin nähden. Pelaajilla on oikeus sulkea lähtö jossa pelaavat reikäpeliottelua.

Hidas pelaaminen

Kilpailukierrokseen käytettävä aika ei saa ylittää 4 h 02 min. Jos ryhmän ja edellisen ryhmän välissä on tyhjä väylä, ryhmän pelaajat voivat joutua aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti: ensimmäinen rikkomus yksi (1) lyönti, toinen rikkomus kaksi (2) lyöntiä, useampi rikkomus johtaa pelistä sulkemiseen. Rangaistuksen määrittää toimikunta, kapteeni, kilpailun tuomari tai kilpailunjohtaja.

Kilpailijan vastuulla on tuntea kilpailumuoto ja määräykset.

Golfkäyttäytyminen

Lyöntijäljen korjaamatta jättäminen kentällä ja hiekkaesteissä, pallon alastulojäljen korjaamatta jättäminen viheriöllä, kentän tahallinen vahingoittaminen, muiden kanssakilpailijoiden turvallisuuden vaarantaminen tai epäurheilijamainen käytös (muita pelaajia häiritsevä kiroilu, mielenosoitukset ja mailan heittäminen sekä pelipallon mielenosoituksellinen käsittely – lyönti tai heittäminen).

Rangaistus rikkomuksesta: huomautus, varoitus tai määräaikainen kilpailukielto tapauksesta riippuen, taikka törkeässä tapauksessa pelistä sulkeminen. Rangaistuksen määrittää toimikunta, kapteeni, kilpailun tuomari tai kilpailun johtaja.

Ammattilaiset

HGK:n kanssa sopimussuhteessa olevat ammattilaiset saavat osallistua tasoituksellisiin pokaalikilpailuihin ja muut ammattilaiset saavat osallistua avoimiin tasoituksellisiin pokaalikilpailuihin. Ammattilaisten osallistuessa tasoituksellisiin kilpailuihin heidän pelitasoituksensa on 0, ellei kilpailumääräyksissä toisin määrätä.

Harjoittelu

Lyöntipelikilpailussa, kentällä pelaaminen on sallittu  kunkin kilpailupäivän viimeisen pelikierroksen jälkeen (sääntö 7-1). Huom! Ei koske Erkko Trophya.

Tasatulokset

Tasoituksellisten lyöntipelikilpailujen tasatulokset ratkaistaan siten, että pienempi tasoitus voittaa. Tasoituksettomien lyöntipeli-kilpailujen tasatulokset ratkaistaan matemaattisesti (9, 6, 3, 1) pl. Erkko Trophy. HGK:n eri lyöntipelimestaruuskilpailujen voittajat ratkaistaan sudden death -menetelmällä.

Kilpailutoimikunnalla on oikeus tarvittaessa muuttaa näitä määräyksiä.