Kenttäesittely

Talin golfkenttä on perustettu vuonna 1932 ja se oli pitkään Suomen ainoa 18-reikäinen kenttä. Vanhat puut ja kaunis kartanomiljöö luovat ainutlaatuisen tunnelman puistomaiselle kentälle, jolle ominaista ovat pienet ja liukkaat viheriöt sekä lyhyet siirtymät väylien välillä. Kenttä avattiin vuonna 1932 yhdeksän reikäisenä. Vuonna 1937 kenttä oli jo 13-reikäinen ja tällöin haaveena oli olympiavieraiden ”vaatimat” 18 reikää - 18-reikäinen kenttä avattiinkin 19.7.1952. Kentän par on 71.

Ajan saatossa kenttä on mukautunut maastoonsa ja ympäristöönsä erittäin hyvin. Kentän reititys on pysynyt kutakuinkin muuttumattomana vuodesta 1967. Vaikka golfkenttä itsessään on vanha, kentän viheriöt ovat uusittu USGA:n standardien mukaisesti, kuitenkin ulkoasua mahdollisimman vähän muuttaen.

Talin puistomaista kenttää kuvataan usein lausahduksella: Helppo pelata – vaikea tehdä tulosta.

 

 

Miesten kenttäennätys on 63 lyöntiä valkoiselta tiiltä pelattuna. Kenttäennätystä pitää hallussaan Oulun Golfkerhon Jukka-Pekka Savolampi. Hän pelasi tuloksensa 5.8.2006 Erkko Trophyn eli The Finnish Amateur Open kilpailun viimeisenä päivänä voittaen koko kilpailun.

Naisten ennätys tehtiin vuonna 1996 myöskin Erkko Trophyssa. Naisten kenttäennätys on 65 lyöntiä siniseltä teeltä pelattuna. Ennätyksen teki ruotsalainen Filippa Helmersson Falsterbon Golfseurasta.

Vuosina 2005-2011 pelatun Finnish Ladies Mastersin  - Finnair Mastersin yhteydessä naisten kenttäennätystä parannettiin 2.7.2011 lyönnillä tulokseen 63. Uuden ennätyksen teki kolmannella eli viimeisellä kierroksella kilpailussa neljänneksi sijoittunut  Walesin Becky Brewerton. Tuloskortissa oli 6 birdietä ja yksi eagle. Edellinen ennätys  oli vuoden 2009 voittajan Espanjan Beatriz Recarin nimissä. Finnair Mastersissa pelattava kenttä oli erilainen kuin Talissa normaalisti pelattava. Pituudeltaan se vastasi keskimäärin keltaista tiitä ja reiät pelattiin epänormaalissa järjestyksessä. Peli aloitettiin normaalilta kuudennelta väylältä ja lopetettiin normaalille  viidennelle väylälle.