Kenttäesittely

Talin golfkenttä on perustettu vuonna 1932 ja se oli pitkään Suomen ainoa 18-reikäinen kenttä. Vanhat puut ja kaunis kartanomiljöö luovat ainutlaatuisen tunnelman puistomaiselle kentälle, jolle ominaista ovat pienet ja liukkaat viheriöt sekä lyhyet siirtymät väylien välillä. Kenttä avattiin vuonna 1932 yhdeksän reikäisenä. Vuonna 1937 kenttä oli jo 13-reikäinen ja tällöin haaveena oli olympiavieraiden ”vaatimat” 18 reikää - 18-reikäinen kenttä avattiinkin 19.7.1952. Kentän par on 71.

Ajan saatossa kenttä on mukautunut maastoonsa ja ympäristöönsä erittäin hyvin. Kentän reititys on pysynyt kutakuinkin muuttumattomana vuodesta 1967. Vaikka golfkenttä itsessään on vanha, kentän viheriöt ovat uusittu USGA:n standardien mukaisesti, kuitenkin ulkoasua mahdollisimman vähän muuttaen.

Talin puistomaista kenttää kuvataan usein lausahduksella: Helppo pelata – vaikea tehdä tulosta.

Kentän viikottaisista hoitotoimenpiteistä voit lukea seuraavan linkin takaa:

https://www.fga.fi/kentanhoito

 

 

 

Miesten kenttäennätys on 63 lyöntiä valkoiselta tiiltä pelattuna. Kenttäennätystä pitää hallussaan Oulun Golfkerhon Jukka-Pekka Savolampi. Hän pelasi tuloksensa 5.8.2006 Erkko Trophyn eli The Finnish Amateur Open kilpailun viimeisenä päivänä voittaen koko kilpailun.

Naisten ennätys 62 pelattiin siniseltä tiiltä Erkko Trophyn toisella kierroksella 7.8. 2020. Kiira Riihijärven tuloskortissa oli 9 birdiä ja yhtä monta paria. Riihijärvi voitti v. 2020 pelatun Erkon ja uusi samalla voittonsa vuodelta 2019.

 

Tulosta tästä itsellesi tuloskortti.

 Suosittelemme käyttämään eBirdie sovellusta jos mahdollista.

Voit ilmoittaa pelituloksesi, reikäkohtainen, tcaddiemaster@helsingingolfklubi.fi täytämme kierroksen puolestasi Nexgolfiin.