Lauantaina 31.7. voimassa on golfautokielto.

Caddiemaster suljetaan 30.7. poikkeuksellisesti kello 18:00

Toimialan yhteinen tiedote COVID-19 (29.3.2021)

ma 29. maaliskuuta 2021 21.53.00

Toimialan yhteinen tiedote COVID-19 (29.3.2021)

Poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen. Suomen hallituksen asettamat rajoitustoimet koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatkuvat.

Golfkauden alun lähestyessä golfin toimialajärjestöt (FGMA, PGA, SGK ja SGL) seuraavat yhdessä tulevia päätöksiä, ohjeistuksia ja suosituksia, jotka mahdollisesti vaikuttavat golfin pelaamiseen. Golfin edunvalvontaa poliittisiin päättäjiin hoidetaan yhteistyössä muun urheilun kanssa Suomen Olympiakomitean kautta. Golfin soveltavien ohjeiden käyttöönotosta tiedotetaan, kun viranomaispäätöksiä syntyy.

 

Golf on terveysturvallista ulkoilua, jossa on helppo säilyttää turvaetäisyydet. Viime kaudella käyttöön otetut toimintatavat ja erilaiset digitaaliset sovellukset mahdollistavat toiminnan ylläpitämisen ilman kohtaamisia ja suurten joukkojen kokoontumisia. 

Lähtökohtaisesti golfkentän auki pitäminen on mahdollista, ottaen huomioon kaikki viranomaisten antamat rajoitukset, määräykset ja ohjeet. Myös kunnan viranomaisten antamat paikalliset ohjeet, suositukset ja määräykset voivat vaihdella. Golfyhteisöjen ja golfareiden tulee seurata THL:n, oman alueen AVI:n sekä oman asuinkunnan ja golfkentän sijaintikunnan rajoituksia, määräyksiä ja ohjeita.

Golfaaminen on mahdollista, jos turvallisuus voidaan kulloisissakin olosuhteissa varmistaa turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla sekä mahdollisissa kohtaamistilanteissa. Viime kaudella syntyneitä turvalliseen pelaamiseen liittyviä hyviä käytänteitä kannattaa jatkaa.

 

Kilpailutoiminta

Golfliiton kansallisten kilpailujen ja Finnish Tourin osalta kilpailunjärjestäjiin ollaan yhteydessä. Pelaajien ja järjestäjien kannattaa varautua aikataulumuutoksiin ja siihen, että kilpailut toteutetaan viime kauden koronaohjeiden mukaisesti . Samaa ohjeistusta voi myös hyödyntää golfyhteisöjen omissa kilpailutapahtumissa.

 

Toivomme ja odotamme golfareilta ja golfyhteisöiltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten, terveydenhuollon sekä Suomen Olympiakomitean viestintää ja ohjeistusta.

Takaisin uutisiin