Lauantaina 31.7. voimassa on golfautokielto.

Caddiemaster suljetaan 30.7. poikkeuksellisesti kello 18:00

Talin kuulumisia

ma 24. elokuuta 2020 13.40.00

Kulunut kausi on ollut erittäin tapahtumarikas ja Talissa on pelattu kilpailuja laidasta laitaan. Heinäkuun kilpailut alkoivat kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna perinteisen Tali Cupin merkeissä, jossa voiton vei jo toistamiseen HGK:n oma Samuli Suonsilta. Lisää kyseisestä kilpailusta voit lukea tästä. Seuraavalla viikolla HGK:n senioripelaajille riitti pelattavaa usean eri kilpailun merkeissä. Viikko alkoi perinteisellä Seniorimaanantain osakilpailulla ja tiistaina Taliin rantautui toistamiseen 80-vuotiaden miesten SM-lyöntipelikilpailu, johon osallistui liki 70 pelaajaa. Tiukan kamppailun jälkeen kilpailussa vei voiton Nokia River Golfin edustaja Jaakko Horttanainen tuloksin 79, toiseksi sijoittui vain muutaman lyönnin päähän Rauno Eskola, SGC (81) ja kolmanneksi HGK:n Kalevi Tellqvist tuloksin 82. Kilpailun kokonaistulokset nähtävillä tästä.

 

Seniorit jatkoivat kilpailukauttaan heti torstaina neliseuraottelun MGCC-KyG-KGC-HGK merkeissä Master Golfissa. Sää oli aluksi hieman sateinen, mutta suurin osa kilpailusta päästiin pelaamaan kuitenkin auringonpaisteesta ja hyvästä kentästä nauttien. Parhaan tuloksen ottelussa teki Kytäjä Golfin edustaja Pirjo Halin 38 pisteellä ja seuraavat sijat nappasivat HGK:n Eeva Reissell ja Kalle Korhonen kumpikin 33 pisteellä. Seuraottelun voiton vei lopulta Kytäjä Golf tuloksella 250, toisena Master Golf (243), kolmantena HGK (242) ja neljäntenä Kullo Golf (219).

 

Senioreiden kilpailuviikon kruunasi viikonloppuna 11.-12.7. järjestetyt HGK:n Senioreiden klubimestaruuskilpailut joissa pelattiin M60, M70 sekä seniorinaisten yleinen sarja. Viikonlopulle luvatusta rankkasateesta huolimatta kentälle suuntasi liki 40 pelaajaa ja sunnuntain kierroksen aikana päästiin nauttimaan jo onneksi auringonpaisteesta. Naisten sarjassa voiton vei Heli Ekström tuloksin 173 ja M60 sarjan voittajaksi kruunattiin Lasse Durchman tuloksella 165. M70 sarjassa Tom Johansson ja Lauri Piha olivat sunnuntain kierroksen jälkeen molemmat tuloksessa 170, jonka jälkeen voittajaa lähdettiin selvittämään jatkorei’ille. Sarjan voittaja selvisi vasta 6. jatkoreiällä ja kamppailussa voiton ja näin ollen M70 klubimestaruuden lunasti Lauri Piha. Tulokset nähtäviassä tästä. Heinäkuussa pelattiin myös HGK:n junioreiden mestaruuskilpailut, joiden tulokset on nähtävillä tästä. Tyttöjen klubimestariksi kruunattiin Aino Ollikainen ja poikien sarjan voiton vei Emil Marttinen.

 

15.7. oli naispelaajien vuoro vallata kenttä, kun suosittu Anna Golf rantautui Taliin. Kilpailu järjestettiin yhteislähtönä ja kentälle suuntasi melkein sata naispelaajaa nauttimaan upeasta kesäpäivästä, hyvästä seurasta sekä toki tavoittelemaan osakilpailun voittoa ja paikkaa finaalimatkalla. Kentällä oli kilpailun aikana erilaisia pisteitä, joissa oli tarjolla maistiaisia sekä kuohuvaa ja klubilla oli järjestetty tuote-esittelyjä. Myös kilpailun palkintoina oli tuotteita laidasta laitaan kuten kuohuvaa, koruja sekä golfkärryt. Talin naiset loistivat jälleen pelimenestyksellään, sillä viiden parhaan joukkoon mahtui neljä Talin jäsentä. Kilpailun voiton veikin Mariel Häkkinen (HGK) 36 pisteellä! Tulokset kokonaisuudessaan nähtävillä tästä ja kuvia tapahtumasta tästä.

 

Heinäkuun lopulla pelattiin vielä senioreiden seuraottelu 28.7. StLG-NGCC-HGK. Ottelu pelattiin St. Laurence Golfin Kalkki-Petteri kentällä. Sateisesta sääennusteesta poiketen kilpailijat saivat nauttia golfista ilman sateenvarjoja ja hienolla, hyvin hoidetulla kentällä. Ottelun voitti lopulta kilpailun isäntäseura StLG 289 pisteellä, toisena HGK 282 pisteellä ja kolmantena NGCC 281 pisteellä. Ensi vuonna perinteinen seuraottelu pelataankin vuorostaan Talissa!

 

Elokuun ensimmäisellä viikolla olikin kauan odotetun Erkko Trophyn vuoro, joka aloitettiin perinteiseen malliin keskiviikkona AmAm -kutsuvierastapahtumalla ja torstaina oli itse kilpailun vuoro. Itse kilpailusta luettavissa erikseen täältä. Torstaina 13.8. vietettiin Naisten puutarhajuhlaa, johon osallistui yli 60 naisjäsentä. Tapahtuma alkoi Henrikki Tolosen luotsaamalla puttikoululla, jonka jälkeen naiset pääsivät nauttimaan upeasta kelistä kartanon pihalla. Tarjolla oli pientä syötävää ja juotavaa, tuote-esittelyjä ja illasta saatiin nauttia livemusiikin siivittämänä. Samana viikonloppuna oli luvassa HGK:n klubimestaruuskilpailut, joissa miesten sarjan voiton vei jo toistamiseen Markus Luoma ja naisten klubimestariksi kruunattiin Camilla Järvelä. Lisää kilpailusta luettavissa täältä.

 

Elokuun 18. päivä Talissa pelattiin naisten Interclub -otteluiden osakilpailu. Otteluissa on ollut mukana Master, Sarfvik, Espoon Golfseura sekä HGK ja Talin naiset loistivat menestyksellään viemällä koko kilpailun voiton! HGK on voittanut kilpailun edellisen kerran 15 vuotta sitten, joten onnittelut kaikille osakilpailujen joukkueissa pelanneille naisille.

 

Elokuulle oli siirretty pelattavaksi myös perinteinen Ministeri Erkon 60-vuotispokaali, johon osallistui yli 30 herraa. Kilpailussa jätettiin huomiotta perinteiset tasoituksesta lasketut slopet ja slope määriteltiin iän mukaan, eli tasoitusta jokaisesta ikävuodesta yli 60. Pelaajat lähtivät kentälle klo 10 jälkeen ja kierros päästiin pelaamaan aurinkoisessa kelissä. Kilpailun voiton vei Kalevi Tellqvist tuloksella 64, toiseksi sijoittui Niilo Olonen ja kolmannelle sijalle Kim Jokipii. Tulokset kokonaisuudessaan nähtävillä täältä.  

 

Kuluneena viikonloppuna pelattiin vuosien tauon jälkeen jälleen Kämp’s Cup, 18 reiän tasoituksellinen lyöntipeli, johon osallistui ennustetusta rankkasateesta huolimatta toistakymmentä jäsentä. Hotelli Kämp on lahjoittanut Kämp’s Cupin pokaalin Helsingin Golfklubille vuonna 1941 ja kilpailu tuotiin jälleen tällä kaudella pelattavaksi – edellinen Kämp’s Cup on pelattu 16 vuotta sitten. Kilpailun voiton vei lopulta Tuula Ulander tuloksella 70, toiselle sijalle itsensä pelasi Ensio Sipronen myöskin tuloksin 70 ja kolmanneksi sijoittui Harri Linnonmaa tuloksella 71. Tulokset nähtävissä tästä.

 

Kuluneella kaudella on siis pelattu lukuisia eri kilpailuja ja tapahtumiin on riittänyt osallistujia. Talin kilpailukalenterissa riittää onneksi edelleen ohjelmaa ja kelit ovat olleet pääasiassa suotuisia, vaikka syksy tekeekin tuloaan. Tulevana viikonloppuna Talissa pelataan yhteislähtönä klo 10 perinteinen Viiniä ja Rapuja pariscramble, johon jokainen osallistuja tuo mukanaan palkinnoksi viinipullon ja kilpailun jälkeen klubilla nautitaan yhdessä rapuruokia. Kilpailun ilmoittautuminen on auki keskiviikkoon 26.8. asti, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Huomioithan, että kilpailu on K-18. Ilmoittautuminen on auki myös 5.9. pelattavaan Isä ja Poika & Two Generations kilpailuun.

 

Kämp's Cupin lisäksi tälle kaudelle tuodaan pelattavaksi toinenkin vanhempi kilpailua: sunnuntaina 13.9. pelataan Tali Greensome Open 18 reiän tasoituksellisena lyöntipelinä 2-henkisin joukkuein. Joukkueen tasoitukseksi lasketaan puolet peliparin yhteenlasketusta slopesta. Kilpailu on avoin kaikille kotimaisten klubien jäsenille, tasoitusraja 30. Ilmoittautuminen on nyt auki, ilmoittautua voit NexGolfissa tai suoraan caddiemasterille. Lisäksi loppukaudella pelataan vielä seuraavat perinteiset kilpailut: 18.9. Junnujen kaudenpäättäjäiset + Valopallo, 21.9. Senioreiden Syysscramble (A), 25.9. Valopallo, 27.9. Lippukilpailu, 3.10. Kauden Päätösscramble ja 11.10. Kinkkukilpailu. Seurailethan siis kilpailukalenteria syksyn aikana, päivitämme tietoja lähempänä tapahtumia.

 

Mukavaa loppukautta kaikille!

 

Lauri Piha ja Tom Johansson 6. uusintareiän jälkeen Senioreiden klubimestaruuskilpailuissa.

M60 -sarjan klubimestari Lasse Durchman.

Anna Golfin HGK:n osakilpailun voittaja Mariel Häkkinen.

HGK:n Klubimestarit Markus Luoma ja Camilla Järvelä.

 

 

 

 

 


 

 

Takaisin uutisiin