Toimiston aukioloajat

ma-pe 10-15

Klubiravintolan aukioloajat

Ma-Su 8-15 (lounas klo 11-15)

Lounas v.46

Tervetuloa!

Talin kuulumiset

ma 5. elokuuta 2019 10.01.00

Talissa järjestettiin heinäkuun aikana jos jonkinlaista tapahtumaa sekä kilpailua, joita on mukava muistella näin kuukauden vaihteessa. Heinäkuun ensimmäiset kilpailut järjestettiin kuun toinen päivä, kun Helsingin Golfklubilla pidettiin jo toistamiseen miesten SM80 -kilpailu. Kilpailuun osallistui ennätykselliset 64 miestä, joista voiton itselleen taisteli Veikko Kirjonen, Aura Golf. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja illan palkintojen jaon yhteydessä päätettiin enemmistöäänin, että kilpailu järjestettäisiin kaudella 2020 myös Talissa. Lisää tunnelmia kilpailusta voit lukea erikseen täältä.

Kaatosateen ja ukkosmyrskyn siivittävän aamupäivän päätteeksi kyseisenä iltapäivänä pelattiin myös kauden kolmas naisten Interclub -ystävyysottelu. Aiemmat Interclubit oli järjestetty 23.5 Sarfvikissa sekä 11.6 Espoon Golfseuralla, ja heinäkuun osakilpailu oli vuoro järjestää Talissa. Voiton kyseisessä ottelussa vei Master Golf, toiseksi sijoittui Sarfvik, kolmantena HGK ja neljäntenä EGS. Parhaan yksittäisen tuloksen pelasi Tarja Salinsaari, Master pistein 37 pb. Master Golfin Kauden viimeinen Interclub-ottelu pelataan tiistaina 6.8 Master Golfissa. Saman viikon lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.7 pelattiin jokavuotinen Tali Cup, johon otti osaa noin 30 jäsentä. Voiton kilpailussa vei Samuli Suonsilta tuloksin 139, toiseksi sijoittui Tommi Sirkiä, sekä kolmanneksi Mikael Alakari. Lisää kilpailusta omassa uutisessaan täältä.

Seuraavana viikonloppuna 11.-12.7 järjestettiin Junioreiden mestaruuskilpailut, JunnuCup 2 sekä HGK:n juniorimestaruuskilpailut. 18 reikää pelanneet juniorit starttasivat kilpailut jo perjantaina ja jatkoivat käänteisessä järjestyksessä kilpailua lauantaina, kun taas 9 ja 5 väylää pelanneet juniorit pelasivat ottelunsa kokonaan lauantaina. Lyhyt kertomus kilpailusta ja tuloksista ovat nähtävissä täältä.

Torstaina 18.7 Helsingin Golfklubilla järjestettiin Anna Golfin osakilpailu, joka toi yli 110 naista Talin kentälle. Anna Golf on kiertänyt aiemmin kauden aikana esimerkiksi Pickalan, Tammer Golfin sekä Messilän kentillä, mutta nyt kilpailu oli ensimmäistä kertaa määrä järjestää Talissa. Kilpailu järjestettiin yhteislähtönä eli naiset lähetettiin kaikki kello 9 kentälle. Keli oli mitä mainioin, naiset näyttivät nauttivan pelistä sekä tunnelma oli kohdillaan. Kilpailussa voiton vei upealla suorituksellaan Helsingin Golfklubin naisten kapteeni Outi Juslin, joka pääsee voittonsa myötä osallistumaan Marokossa järjestettävään finaaliotteluun syksyllä. Onnittelut Outi, sekä tsemppiä loppuotteluun! Myös muut Talin ladyt loistivat suorituksillaan Anna Golfissa, sillä toiselle sijalle itsensä pelasi Tiina Selin, kolmannelle sijalle Päivi Piiponniemi ja neljännelle sijalle Sirpa Rauhala.

23.7 pelattiin historiallinen Ministeri Erkon 60v pokaali, johon osallistui noin 40 herrasmiestä. Kilpailussa jätettiin sivuun perinteiset tasoituksesta lasketut slopet ja se määriteltiin pelaajan iän mukaan, eli tasoitusta annettiin jokaisesta ikävuodesta yli 60. Herrat starttasivat kello 10.03 ja pääsivät pelaamaan kierroksensa aurinkoisessa säässä. Kilpailun voitti jäsenemme Niilo Olonen tuloksin 65, toiseksi sijoittui Kalevi Tellqvist ja kolmanneksi Kari Nordström. Päivän päätteeksi herrat jäivät ruokailemaan sekä viettämään iltaa klubitalolle.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna pelattiin vuotuinen ystävyysottelu Stockholms Golfklubbenin kanssa, jossa voiton vei HGK tuloksin 27-8. Lisää viikonlopusta kokonaisuudessaan luettavissa täältä. Kilpailukalenterin heinäkuun osalta pisti päätökseensä kuun viimeisenä päivänä pelattu senioreiden seuraottelu Helsingin Golfklubin, Sarfvikin sekä Kurk Golfin kesken. Jokaiselta klubilta oli kasattu 12 henkinen joukkue, jotka lähtivät yhteislähtönä kentälle kello 9. Voiton ottelussa vei Sarfvikin Golfklubi, toiseksi sijoittui Kurk Golf ja kolmanneksi pelasi HGK:n joukkue. Ottelun tulokset ovat nähtävissä täältä.

Talin heinäkuu täyttyi siis monimuotoisista kilpailuista, ja samalla teemalla jatketaan myös pitkälti elokuuta. Ensimmäisenä viikonloppuna pelattiinkin jo lauantaina Balmuir Open (A) kilpailu, jossa naisten sarjan voiton vei HGK:n Sini Hylli pistein 36, ja miesten sarjan voitti Hattula Golfin Juhani Palokangas pistein 37. Enemmän kilpailusta nähtävissä täältä. Elokuun toisella viikolla pelataan maineikas Erkko Trophy, joka alkaa keskiviikkona Am-Am kutsuvieraskilpailulla ja varsinaiset kilpailustartit pelataan torstaista lauantaihin. Kenttä on ollut koko kauden upeassa kunnossa ja näistä tunnelmista on hyvä jatkaa eteenpäin.

Helsingin Golfklubi toivottaa mukavaa kauden jatkoa kaikille!

Senioreiden SM80 palkitut järjestyksessä vasemmalta oikealle:

Kalevi Tellqvist, Raimo Waltasaari, Rainer Helling, Erkki Ripatti ja Veikko Kirjonen

Tali Cupin voittanut Samuli Suonsilta

HGK:n juniorimestarit Camilla Järvelä, Rami Korhonen, Markus Luoma sekä Tomas Härkönen

Anna Golfin kilpailijat ennen yhteislähtöä

Ministeri Erkon 60v -pokaalin herrasmiehet ennen illallista