• Toimiston henkilökunta paikalla ma-pe klo 10-14 
  • Talin ravintola auki ma- su 8-14 Lounas tarjolla klo 11-14

 

Helsingin Golfklubi hakee kaudelle 2022 Caddiemastereita, Head Caddiemasteria sekä kenttätyöntekijöitä.

Katso lisää kohdasta Uutiset

 

Mitä kuuluu talin edustuspelaajat

ma 20. joulukuuta 2021 13.30.00

Markus Luoma

Miksi ja milloin aloitin golfin?

-Aloitin golfin 4vuotiaana isäni vietyäni minut kokeilemaan lajia. Ekan kerran jälkeen tahto lähteä kentälle tuli omasta takaa. Isäni ja isoveljeni pelasi jo ja pääsin sitten heti heidän mukaan. 

 

Miten kausi 2021 meni?

-Omien odotuksien alle. Kausi lähti ihan hyvin käyntiin, mutta en saanut pelistä kiinni ja loppukausi mentiin aika vaivalloisesti loppuun. Paljon hyvää, mutta liian paljon todella huonoa. 

 

Mitkä ovat parhaat saavutuksesi tähän mennessä ja miksi?

-2019 ja 2020 21v back to back SM-kullat. Etenkin se jälkimmäinen jäi mieleen, koska se pelattiin Kotkassa ison yleisön edessä ja voitin Kotkan oman pojan kaksinkamppailuksi muodostuneena viimeisenä päivänä. 

 

Missä näen itseni 5v päästä?

-Maailman parhaana pelaajana. 

 

Miksi haluan ammattilaiseksi?

-Koska golf on maailman paras peli ja ammattilaisena pääsee pelaamaan parhaita pelaajia vastaan. 

mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ammattilaisena mielestäsi?

-Kova työnteko ja työmoraali, Pitää kirkas ajatus siitä mihin tähtää ja usko työhön mitä tekee tavoitteiden saavuttamiseksi

 

Miten treenaat talvella?

-Itse lajia Talin Makasiinissa ja lajifysiikkaa voimaharjoitteluna kuntosalilla. Talvikaudella pääpaino harjoittelussa on lyöntiteknisen pohjan kehittämisessä. Talvella olen myös n.8vk maajoukkueen kanssa ulkomaanleirityksissä. Leirien tarkoitus on katsoa miten sisällä harjoiteltu "uusi" swingi toimii ruoholla ja tietenkin valmistaa alkukevään ensimmäisiin kilpailuihin

3 parasta vahvuuttani?

-Työmoraali harjoittelussa, pitkäjänteisyys treenattavaan asiaan ja innostus ja kiinnostus oppia lajista.

Isoin heikkous, miten parannat sitä?

-Tiuskiminen kentällä, parannan sitä suhtautumalla golfiin "rennommin"

 

Mikä motivoi sinua?

Olla joka päivä parempi kuin mitä oli eilen. Golfissa voi joka päivä löytää jotain uutta kokeiltavaa kaikissa pelin osa-alueissa ja tämä ikuinen pyrkiminen parempaan kiehtoo ja motivoi minua

 

Parasta ja ärsyttävintä golfissa?

Parasta

1. on voittaminen/

2. kun rangella/lähipelialueella treenaamasi asia onnistuu täydellisesti kilpailutilanteessa ja varsinkin painetilanteessa

3. Koskaan ei lopu kehityskohteet ja joka päivä voi löytyä se aha- elämys

Ärsyttävintä on hitaat pelaajat, etenkin kilpagolfissa. 

 

Paras biisi?

Paras biisi on kaikki kasarin poppihitit ja etenkin A-ha:n Take On Me soi useasti autossani

Miten kaverit luonnehtisivat sinua?

-Jutut ei koskaan lopu ja periksiantamaton golfin suhteen

 

Tali täyttää ensi vuonna 90v, kerro miettesi seurasta?

-Tali on Suomen paras golfseura ja Talin yhteisö, etenkin junnutoiminta jossa pääsin olemaan 7 vuotta on ihan parasta mitä olen nähnyt. Talissa otetaan joka vuosi juniorit entistä paremmin huomioon ja kaikilla tuntuu olevan mukavaa Talissa. Talista seurana kertoo mielestäni parhaiten se, että Talia lähtee aina ilomielin ja kunnialla edustamaan kilpailuihin! etenkin Erkko Trophyssa pelaaminen Tali-paita päällä Talilaisena on aina erityistä

 

Martin  Plukka

Tosiaan neljäs vuosi on Mercer University:ssä meneillään ja olen viihtynyt Georgiassa hyvin. Täällä aika kuluu nopeasti ja on helppo pysyä rytmissä, kun päivät ovat täynnä ohjelmaa. Normaalisti meillä on pari kertaa viikossa ennen koulua aamupuntti joukkueen kanssa. Koulun jälkeen iltapäivät menevät golffin parissa ja usein karsitaan seuraaviin kisoihin. Illalla sitten kouluhommat valmiiksi seuraavaa päivää varten ja sama rytmi jatkuu seuraavana päivänä. Viikonloppuisin ollaan usein kisoissa tai jos ei ole kisoja niin karsitaan seuraavaa kisaa varten. Asetelma on siis kilpailullinen sillä vain viisi pelaajaa (puolet) pääsee joukkueesta mukaan kisareissulle. Tärkeää on siis valita sellainen koulu missä on mahdollisuus päästä mukaan kisoihin, koska on vaikea kehittyä ilman kilpailukokemusta. Se on täällä Jenkeissä yksi parhaista puolista, että täällä oppii pelaamaan, kun joka päivä yritetään saada paras mahdollinen tulos. Toki myös sijainti on ihanteellinen kun voidaan pelata vuoden ympäri. Tälläkin hetkellä vielä marraskuussa voi hyvin pelata shortsit päällä. Edellytykset golffille ovat mainiot ja junioreille jotka Suomesta tähtäävät huipulle suosittelen yliopisto-golffia. Kentät ovat eri luokkaa kuin Suomessa ja kauden ollessa ympärivuotinen, mahdollisuus kehittyä on suurempi. Täällä pääseee myös hyvin mittaamaan oman tason ja näkee selkeästi missä kohtaa mennään verrattuna maan huippu-pelaajiin. Golffin puolesta ollut erittäin hyvä kokemus, mutta kampuksella elämä on myös mukavaa, kun on helppo tutustua muihin opiskelijoihin ja pääsee näkemään erilaista kulttuuria. 

Valmistun keväällä Merceristä ja mahdollisena vaihtoehtona on pelata vielä yksi lisävuosi jossain muussa koulussa ja saada lisäaikaa kehittyä golffarina, sekä samalla jatkaa opintoja. Tavoitteena on kaventaa eroja maan kärjen kanssa, jotta ammattilaisura olisi mahdollinen. Toistaiseksi olen joka vuosi parantanut kierroskeskiarvoani ja pyrin jatkamaan trendiä. Tänä vuonna Jenkeissä kierroskeskiarvo on ollut jo alle par:in ja tavoitteena on pitää se keväällä.

 

Camilla Järvelä

Milloin ja miksi aloitin golfin:

Aloitin gofin viisi vuotiaana isän ja isosiskon esimerkistä. Kahdeksan vuotiaana osallistuin ensimmäisiin kisoihin.

 

Kausi 2021:

Kisakausi alkoi aikaisin jo maaliskuussa, kun aloitin opiskelut Yhdysvalloissa Oklahomassa. Kauteen mahtui paljon uusia tilanteita ja matkustamista. Kausi oli uran paras tähän mennessä. Siihen mahtui ensimmäinen voitto ja myös ensimmäinen hole-in-one.

 

Parhaat saavutukseni, jotka ovat jääneet mieleen, ja jotka kertovat kehityksestä:

- Kaksi top kolme sijaa pelatessani Yhdysvalloissa yliopistokisoja

- NCAA Division II National Championship kisoihin pääseminen

- Paras kisatulos kolmen päivän kisassa 71-72-71 (-2)

- Divison II All-American Honorable maininta

- U21 SM reikäpeli kulta 2021

- U21 SM lyöntipeli hopea 2020

- U18 SM lyöntipeli hopea 2019

- Naisten maajoukkue 2022

 

Seuraavat viisi vuotta:

Tulevana tammikuuna 2022 siirryn uuteen yliopistoon. Jatkan Business opintojani ja yliopistogolfia Georgiassa Mercer University:ssä. Muutoksesta olen hyvin innoissani ja odotan tekemisen laadun parantuvan entisestään. Georgiassa vietän näillä näkymillä seuraavat 3,5 vuotta ja tavoitteena on kehittyä amatöörinä niin hyväksi kuin mahdollista ja osallistua Amerikan arvokisoihin.

 

Vahvuuteni:

Koen tasaista varmuutta lähipelissä ja pidän tunteeni hyvin kasassa.

 

Heikkouteni:

En ole erityisen pitkälyöntinen, mutta onneksi siinä voi kehittyä ja pystyn tarkkuudellani kaventamaan eroja muihin pelaajiin.

 

Motiivini:

Minua motivoi erityisesti mahdollisuudet mitä golf voi ja on minulle jo antanut. Opiskelen Yhdysvalloissa erinomaisissa olosuhteissa ja saan siellä paljon kokemusta.

 

Hetken paras biisi:

Make Your Move - Anton Powers, Redondo

 

Tali täyttää ensi vuonna 90v, kerro mietteesi seurastasi:

Olen kuulunut Talin joukkueeseen nyt kymmenen vuotta ja ylpeänä edustan maan parasta golfseuraa. Yhteisöllisyys on mahtava ja on upeaa miten omia edustuspelaajia jaksetaan tsempata läpi vuoden! Lisäksi Talissa caddiemasterina ollessani olen oppinut tuntemaan monia jäseniä paremmin. Iso kiitos kuuluu toimikunnalle sekä omille valmentajille Janille ja Henkalle, jotka kehittävät ja tukevat junioritoimintaa aktiivisesti.

 

Sandra Palin

 

Milloin ja miksi aloitit golfin? 

Golfia aloitin pelaamaan ensimmäisen kerran 10-vuotiaana, ja golf urani alkoi Masterin junnutreeneistä. Golf-kentällä olen roikkunut pienestä pitäen vanhempien ja isovanhempien mukana. Aika kului perheeni kanssa Vierumäen kentillä sekä mummin luona Nordcenterissä. Mummin naapurissa asui Madde -niminen vanhempi tyttö, josta tuli jo silloin esikuva, varsinkin kun sain häneltä pieneksi jääneitä liiton vaatteita ja pääsin ulkoiluttamaan koiria hänen kanssaan. Alussa isäni houkutteli minut kentälle lupaamalla jäätelön taukokioskilta. Huomasin jossain vaiheessa, että tämähän on minun juttuni, jolloin golfista tuli ykköslaji ja muut lajit tippuivat vuosien varrella pois. 

  

Miten kausi 2021 meni? 

 Kausi 2021 oli hyvä askel eteenpäin ja opettavainen myös tulevaisuuden suhteen. Hienoa oli nähdä, että kaikki talvella hallissa tehty työ tuotti tulosta ja perusveto pysyi aika lailla hyvänä koko kauden. Lähipeli ja erityisesti puttaaminen takkusi. FJAR -rankingin 4. sija, lyöntipelin SM-hopea sekä valinta edustamaan suomea kansainvälisiin kisoihin, European Young Masters sekä Nordic Junior Match jää päällimmäisinä kaudesta mieleen. Lisäksi pelasin Erkko Trophyn ensimmäisenä aikuisten kisana ja siinä cutin tekeminen oli myös mukava onnistuminen. 

 

Miten treenaat talvella? 

Talvella vedän henkilökohtaisen valmentajani kanssa perustreeniä kerran viikossa ja Talin omissa treeneissä treenaan Janin ja Henkan kanssa kaksi kertaa viikossa ja päälle omatoiminen treeni asioiden sisään ajamiseksi. Lisäksi nyt yritetään saada kauden jälkeen hyvä perusvoimakuuri alle. Fysiikkatreeneinä vedän olympiapainonnostoa Tempaus-areenalla, kahdet aamutreenit Märskyssä liiton valmentajien kanssa sekä omatoimiset punttitreenit.  

Mikä motivoi sinua? 

Golfissa minua motivoi itseni kehittäminen. Tavoitteenani on, että jokaisen treenin jälkeen olisin parempi kuin ennen treeniä. Haluan kovalla duunilla omistautua golf-unelmieni jahtaamiselle, mutta haluan menestyä myös viheriön ulkopuolella. 

Missä näet itsesi 5 v päästä? 

Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta ja aloittanut yliopistogolf -urani. Takana on paljon tiukkoja kisoja ja onnistumisia. 

Parasta & ärsyttävintä golfissa? 

Parasta golfissa on nähdä oma kehitys sekä onnistumiset, ärsyttävintä on omat huonot valinnat pelissä. 

Tali täyttää ensi vuonna 90 v, kerro mietteesi seurastasi. 

Tali on hieno ja perinteikäs seura sekä jollain tavalla uniikki koko Suomi-golfissa. Itse kenttä on loistava ja kasvanut hienosti vuosien varrella ympäristöönsä kaupungin keskelle. Talissa on myös hienoa, että meitä pelaajia on joka lähtöön, rangella treenaavista pikkunaperoryhmistä jo yli puolivuosisataa kentällä pelanneisiin konkarijäseniin. Täältä on tullut vuosien varrella mun esikuvia Markku Louhiosta Roope Kakkoon ja tietenkin Markus Luomaan. Talin pelipaidan voi vetää aina ylpeänä kisoihin päälle. 

Olen myös todella kiitollinen siitä, kuinka hyvin minut on otettu seuraan mukaan. Olen saanut Talista paljon uusia kavereita, jotka ovat huipputyyppejä. Meillä on todella hyvä yhteishenki treeneissä  ja valmentajat ovat huippuja sekä valmentajina että ihmisinä. 

 

Anastasia Hekkonen

Milloin ja miksi aloitit golfin?

Aloitin 2015, 8 vuotiaana (green card: Ringside Golf, Leiri 3). Isäni pelaa, meidän mökki on Sea Golf Rönnäs -kentän laidalla, aloitin pelaamisen vanhempieni kanssa.

 

Miten kausi 2021 meni?

Koronan takia on ollut vaikeampi treenata ja todella vaikea matkustaa. Takana on nyt kuitenkin 5 isoa kansainvälistä kisaa ulkomailla, 2 pienempää ulkomaan känsainvälistä juniori kisaa ja ulkomaan leirit (mm. Team Finland leirit). Alkukauden aikana on tehty mailasetin täydellinen päivitys mikä on vaikuttanut tuloksiin.

Hyvin onnistunut kausi kuitenkin:

SM pronssi 2021 lyöntipeli U16

SM lyöntipeli 2021 Naiset 4. sija

SM kulta 2021 Reikäpeli U16

FJT osakilpailun voitto

FJAR 2. sija tällä hetkellä, minulla on vielä mahdollisuus voittaa FJAR tänäkin vuonna

 

Mitkä ovat parhaat savutuksesi tähän mennessä, ja miksi?

Ehdottomasti tämä on tärkein tähän mennessä: Sain ”Kauden tulokas 2020” -palkinnon (Hannu Tarmio -palkinto).Palkinto on jaettu vuodesta 1990 lähtien.Kauden Tulokas -kiertopalkinnossa on nimiä vuosien varrelta mm. Mikko Korhonen ja Minea Blomqvist. Kauden tulokkaat 2019: Matilda Castren ja Sami Välimäki.

                 

                  Muut tärkeimmät saavutukset:

Vuoden tyttöjuniori 2020 alle 18 v. (FGMA -palkinto)

FJAR ranking-voittaja 2020

SM kulta 2020 Lyöntipeli U14

SM kulta 2020 Reikäpeli U16

SM kulta 2021 Reikäpeli U16

Valinta Team Finland valmennusryhmään 11/2020 

 

Missä näet itsesi 5v päästä?

Valmennussuunnitelman mukaan opiskelen silloin USA:n yliopistossa ja pelaan yliopiston joukkueessa

 

Miksi haluat ammattilaiseksi?

Haluaisin tulla ammattilaiseksi, mutta vasta yliopiston jälkeen eli noin 2029. Toivottavasti pelaan joskus tarpeeksi kovalla tasolla ja minun unelma toteutuu: harrastuksesta tulee ammatti.

 

Miten treenaat talvella?

Talin lajiharjoittelu, lajiharjoittelu oman valmentajan kanssa ja omatoimisesti, fysiikkaharjoittelu Talissa, oman valmentajan kanssa ja omatoimisesti. Team Finland testileirit ja ulkomaan leirit.

Mikä motivoi sinua?

                  kehittyminen, onnistumiset

 

Parasta & ärsyttävintä golfissa?

                  parasta : golfin monipuolisuus (urheilu, sosiaalisuus)

ärsyttävintä: 3-putin greenit

 

Tali täyttää ensi vuonna 90v, kerro mietteesi seurastasi

Muutin Helsinkiin syksyllä 2020. Olen Talin jäsenenä lokakuun 2021 alusta. Edellinen seura on Tuusulan golfklubi. Olen ollut mukana Talin junioritoiminnassa nyt noin kuukauden verran ja tällä hetkellä sana ”viihtyisä” tulee mieleen. En tunne muuta yhteisöä vielä 😊 . Talin pitkä historia ja perinteet kiinnostavat ja innostavat todella paljon. 

 

Takaisin uutisiin