Kenttä suljettu kaudelta 2022

Ravintola ma-su klo 8-15

Kentän sulkeminen kaudella 2022

la 12. marraskuuta 2022 10.12.00

Sunnuntaina 20.11. on viimeinen pelipäivä, jonka jälkeen kenttä suljetaan kokonaan pois käytöstä.

Kauden alku oli haastava, ja avasimme kentän poikkeuksellisen myöhään. Sulkeminen on tehty kenttämestarin suosituksesta ja pyynnöstä.  Viimeinen aukiolopäivä on sunnuntaina 20.11.2022.

Pelaaminen märällä ja pehmeällä kentällä ei ole toivottavaa ruohon kasvukauden ulkopuolella monestakin syystä:

Talin kenttä on perustettu suoraan savisiltin päälle. Väylien alla ei ole samankaltaista hiekkapohjaa ja salaojitusjärjestelmää kuin moderneilla kentillä, jotka on rakennettu USGA:n suositusten mukaan. Kenttämme ei yksikertaisesti kuivu riittävän hyvin syksyisin.

Märällä kentällä kaikki kasvitaudit ovat aktiivisempia kuin hyvin kuivuvalla kentällä. Tällä hetkellä kentällä on hyvin sitkeä sienitauti. Tauti on levinnyt koko kentän alueelle, koska se on päässyt helposti kulkeutumaan ympäriinsä hoitokoneissa sekä pelaajien kengissä ja kärryissä.

Ruohon kasvukausi on loppunut, eikä pelaamisen aiheuttamat jäljet enää korjaannu ennen seuraavaa kevättä ja uutta kasvua. Jälkien korjaaminen siemenillä, mullalla ja hiekalla ei auta.

Kävely jäätyneellä nurmipinnalla aiheuttaa isoja vaurioita pelialustaan, joiden korjaantuminen vie pahimmassa tapauksessa peräti kuusi viikkoa kasvukauden alusta lukien.

Vuokrasopimuksemme ehtojen mukaan on meidän avattava kenttää ympäröivien aitojen portit pelikauden loputtua. Ensisijaisesti porttien avaaminen tehdään hiihtolatuja varten. Samoista porteista pääsevät kentän alueelle myös koiranulkoiluttajat ja muut satunnaiset kulkijat, emmekä voi heitä kieltää käyttämästä aluetta pelikauden ulkopuolella.

Talin sisäharjoittelutila Kivimakasiini, 16 greenin vieressä oleva kivitalo, on auki. Tilassa on 3 lyöntipaikkaa, simulaattori sekä yläkerrassa puttiviheriö. Tilaan varataan aika aina Nexgolfin kautta. Tila on tarkoitettu vain HGK jäsenille. Jos sinulla ei ole avainta Kivimakasiinin, voi sen noutaa toimistosta arkisin klo 10–14.

Kiitos kaikille HGK:n jäsenille kaudesta 2022