KENTTÄ SULJETTU KAUDELTA 2021

• Toimisto paikalla Ma - Pe    10 - 15

Helsingin Golfklubi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 8.12. 2021 kello 18.00 Hotelli Haagan isossa auditoriossa ja verkossa. Voit osallistua tulemalla paikanpäälle tai etänä. Linkki etäkokoukseen on lähetetty jäsenisistölle. Tervetuloa!

Kentän sulkeminen kaudella 2021

ti 9. marraskuuta 2021 07.10.00

Perjantaina 12.11. on viimeinen pelipäivä jonka jälkeen kenttä suljetaan kokonaan pois käytöstä.

Olemme saaneet pelata hyväkuntoisella kentällä tällä kaudella. Kentän mainio kunto parina viime vuotena johtuu monesta eri syystä. Yhtenä merkittävänä tekijänä pidämme kentän käyttökieltoa kasvukauden ulkopuolella. Olemme sulkeneet kentän kokonaan loka-marraskuun vaihteessa. Erityisesti alkukevään erinomainen kunto on suora seuraus siitä, ettei kentällä ole pelattu loppusyksyn/talven aikana. Sulkeminen on tehty kenttämestarin suosituksesta ja pyynnöstä.  Viimeinen aukiolopäivä on perjantaina 12.11. 2021.

Pelaaminen märällä ja pehmeällä kentällä ei ole toivottavaa ruohon kasvukauden ulkopuolella monestakin syystä:

• Talin kenttä on perustettu suoraan savisiltin päälle. Väylien alla ei ole samankaltaista hiekkapohjaa ja salaojitusjärjestelmää kuin moderneilla kentillä, jotka on rakennettu USGA:n suositusten mukaan. Kenttämme ei yksikertaisesti kuivu riittävän hyvin syksyisin.
  • Märällä kentällä kaikki kasvitaudit ovat aktiivisempia kuin hyvin kuivuvalla kentällä. Tällä hetkellä kentällä on hyvin sitkeä sienitauti. Tauti on levinnyt koko kentän alueelle,  koska se on päässyt helposti kulkeutumaan ympäriinsä hoitokoneissa sekä pelaajien kengissä ja kärryissä.
  • Ruohon kasvukausi on loppunut, eikä pelaamisen aiheuttamat jäljet enää korjaannu ennen seuraavaa kevättä ja uutta kasvua. Jälkien korjaaminen siemenillä, mullalla ja hiekalla ei auta.
  • Kävely jäätyneellä nurmipinnalla saattaa aiheuttaa isoja vaurioita pelialustaan, joiden korjaantuminen vie pahimmassa tapauksessa peräti kuusi viikkoa kasvukauden alusta lukien.

Vuokrasopimuksemme ehtojen mukaan on meidän avattava kenttää ympäröivien aitojen portit pelikauden loputtua. Ensisijaisesti porttien avaaminen tehdään hiihtolatuja varten. Yhdessä Liikuntaviraston kanssa suunnittelemme kenttää kiertävän latuverkoston joka kausi uudelleen ja erikseen. Väylän 14 silta ja aidoissa olevat leveät portit on rakennettu yhteistyössä, jotta niiden leveys riittää latukoneelle. Samoista porteista pääsevät kentän alueelle myös koiranulkoiluttajat ja muut satunnaiset kulkijat, emmekä voi heitä kieltää käyttämästä aluetta pelikauden ulkopuolella.

Tänäkin syksynä erityisesti viheriöt aidoitetaan, etteivät satunnaiset kulkijat ja koiranulkoiluttajat menisi ollenkaan näille erityisen herkille alueille.

Loppusyksyn ja varhaisen kevään pelaamisen mahdollistamiseksi olemme tehneet useita vuosia yhteistyötä Vuosaaren golfkentän kanssa. Täysin erilaiselle, hyvin kuivuvalle pohjalle perustettu Vuosaaren kenttä mahdollistaa pelaamisen aina, kun maanpinta ei ole jäässä. HGK:n jäsenille on neuvoteltu erikseen koko vuotta koskeva edullinen 40 €:n erikoisgreenfee. Sitä kannattaa varmasti hyödyntää niinä aikoina, kun pelaaminen Talissa ei ole mahdollista.

Talin sisäharjoittelutila Kivimakasiini, 16 greenin vieressä oleva kivitalo, on auki. Tilassa on 3 lyöntipaikkaa, simulaattori sekä yläkerrassa puttiviheriö. Tilaan varataan aika aina Nexgolfin kautta. Tila on tarkoitettu vain HGK jäsenille. Jos sinulla ei ole avainta Kivimakasiinin, voi sen noutaa toimistosta arkisin klo 10-15.

Kiitos kaikille Talin jäsenille kaudesta 2021