Lauantaina 31.7. voimassa on golfautokielto.

Caddiemaster suljetaan 30.7. poikkeuksellisesti kello 18:00

Kentän sulkeminen kaudella 2020

pe 30. lokakuuta 2020 09.02.00

Kausi lähenee loppuaan. Sunnuntaina 1.11. on viimeinen pelipäivä jonka jälkeen kenttä suljetaan kokonaan pois käytöstä.

Sunnuntaina mennään perinteisellä pallorännillä, klo 10.00 alkaen 10min lähtövälein.

Palloränni ohjeet. 1 teellä on sininen palloränni tolppa johon laitat oman ryhmäsi pallon Pelaamaan mennään siinä järjestyksessä missä pallot on ränniin laitettu. Muistathan ottaa oman pallosi pois rännistä kun on teidän vuoro lyödä ulos.

Caddiemaster auki 10-15.

Kenttä suljettu 2.11. alkaen. Samalla viikolla avaamme Kivimakasiinin. Avaimen harjoittelutilaan voit noutaa toimistosta.

Kentän sulkeminen

Golf on pandemia-aikana osoittautunut erittäin suosituksi lajiksi. Ei pelkästään pääkaupunkiseudulla, vaan ympäri Suomea. Talissa rikotaan kuluvan kauden aikana aikaisemmat kierrosennätykset monella tuhannella. Tätä kirjoitettaessa kierroksia on jo yli 4.000 enemmän kuin aikaisempana ennätysvuonna.

Olemme saaneet pelata hyväkuntoisella kentällä kauden alusta asti. Ajankohtainen kysymys kuuluukin, kuinka kauan saamme vielä nauttia upeasta kentästämme. Kentän mainio kunto parina viime vuotena johtuu monesta eri syystä. Yhtenä merkittävänä tekijänä pidämme kentän käyttökieltoa kasvukauden ulkopuolella. Olemme sulkeneet kentän kokonaan loka-marraskuun vaihteessa. Erityisesti alkukevään erinomainen kunto on suora seuraus siitä, ettei kentällä ole pelattu loppusyksyn/talven aikana. Sulkeminen on tehty kenttämestarin suosituksesta ja pyynnöstä. Suunnittelemme kentän sulkemista myös tänä syksynä. Viimeinen aukiolopäivä on sunnuntai 1.11. 2020. !HUOM! Tämäkin ajankohta säävarauksella, joten sulkeminen tai pelin rajoittaminen saattaa tapahtua aikaisemminkin.

Kenttämestarin mukaan pelaaminen märällä ja pehmeällä kentällä ei ole toivottavaa ruohon kasvukauden ulkopuolella monestakin syystä:

• Talin kenttä on perustettu suoraan savisiltin päälle. Väylien alla ei ole samankaltaista hiekkapohjaa ja salaojitusjärjestelmää kuin moderneilla kentillä, jotka on rakennettu USGA:n suositusten mukaan. Kenttämme ei yksikertaisesti kuivu riittävän hyvin syksyisin.
  • Märällä kentällä kaikki kasvitaudit ovat aktiivisempia kuin hyvin kuivuvalla kentällä. Tällä hetkellä kiusanamme on hyvin ärhäkkä sienitauti. Tauti on levinnyt koko kentän alueelle,  koska se on päässyt helposti kulkeutumaan ympäriinsä hoitokoneissa sekä pelaajien kengissä ja kärryissä.
  • Ruohon kasvukausi on loppunut, eikä pelaamisen aiheuttamat jäljet enää korjaannu ennen seuraavaa kevättä ja uutta kasvua. Jälkien korjaaminen siemenillä, mullalla ja hiekalla ei auta.
  • Kävely jäätyneellä nurmipinnalla saattaa aiheuttaa isoja vaurioita pelialustaan, joiden korjaantuminen vie pahimmassa tapauksessa peräti kuusi viikkoa kasvukauden alusta lukien.

Vuokrasopimuksemme ehtojen mukaan on meidän avattava kenttää ympäröivien aitojen portit pelikauden loputtua. Ensisijaisesti porttien avaaminen tehdään hiihtolatuja varten. Yhdessä Liikuntaviraston kanssa suunnittelemme kenttää kiertävän latuverkoston joka kausi uudelleen ja erikseen. Väylän 14 silta ja aidoissa olevat leveät portit on rakennettu yhteistyössä, jotta niiden leveys riittää latukoneelle. Samoista porteista pääsevät kentän alueelle myös koiranulkoiluttajat ja muut satunnaiset kulkijat, emmekä voi heitä kieltää käyttämästä aluetta pelikauden ulkopuolella.

Tänäkin syksynä erityisesti viheriöt aidoitetaan, etteivät satunnaiset kulkijat ja koiranulkoiluttajat menisi ollenkaan näille erityisen herkille alueille.

Loppusyksyn ja varhaisen kevään pelaamisen mahdollistamiseksi olemme tehneet useita vuosia yhteistyötä Vuosaaren golfkentän kanssa. Täysin erilaiselle, hyvin kuivuvalle pohjalle perustettu Vuosaaren kenttä mahdollistaa pelaamisen aina, kun maanpinta ei ole jäässä. HGK:n jäsenille on neuvoteltu erikseen koko vuotta koskeva edullinen 36 €:n erikoisgreenfee. Sitä kannattaa varmasti hyödyntää niinä aikoina, kun pelaaminen Talissa ei ole mahdollista.

Syysterveisin,

HGK:n JOHTOKUNTA