• Toimiston henkilökunta paikalla ma - pe klo 9 - 16
  • Caddiemaster auki ma - su klo 8 - 19
  • Talin ravintola auki ma - su klo 8 - 20 Lounas tarjolla klo 11 - 14 
  • Range auki 24/7
  • Golf autot ovat käytössä

 

 

Kentän avaamisesta 2022

pe 29. huhtikuuta 2022 14.25.00

Kevät myöhässä, tarvitaan kärsivällisyyttä.

Seuraavan kymmenen päivän ennusteet kertovat päivälämpötilojen jäävän 6-10 asteen välille. Yöpakkasia ainakin kolmeksi yöksi, kolmena muuna yönä ennuste yön alimmaksi on tasan 0-astetta. Tämä on merkittävä haitta nurmen kasvulle, johon ei löydy ratkaisua.

Olemme noin kaksi viikkoa myöhässä normaalista. Vappu +/- muutama päivä, on kenttämme pääsääntöisesti avautunut. Viime kaudella avasimme 29.4. Se vastaa melko tarkkaan pitkäaikaista keskiarvoa. Jos siihen lisätään kaksiviikkoa, ollaan jo toukokuun puolivälissä. Saattaa kuulostaa hurjalta, mutta siihen on varauduttava.

Erityisen hankalat olosuhteet vallitsevat niillä kentillä, joissa pelialusta on kylänurmikkaa (poa annua). Tämä on juuri Talissa oleva nurmilaatu, uudemmilla kentillä sitä ei ole enää vuosiin käytetty. Menneen talven aikana kylänurmikka joutui n. 90 päiväksi jään alle, täysin hapettomaan tilaan, lumen ja routaisen maan väliin. Tätä olosuhdetta nurmikkomme ei kestänyt ja käytännössä kuoli kokonaan. Kasvun alkamiseksi tarvittaisiin lämpöä, eikä sitä juuri nyt ole tarpeeksi.

Ei ole perusteltavaa avata kenttää liian aikaisin, sillä se vaarantaa olemassa olevan tai alkavan hennon nurmen kasvun. Jos avaus tehdään liian aikaisin, vaarassa on koko alkukausi.

Odottavan aika on pitkä – se on kiistaton tosiasia. Tiedotamme tarkan avaamispäivän heti kun sen tiedämme.

Vasen kuva griini 2, kylänurmikka.

Oikea kuva harjoittelugriini yläparkkipaikan vieressä, rönsyrölliä. Tätä ruohoa on kaikilla uusilla griineillä. (1, 4, 10& 18)

Takaisin uutisiin