Lauantaina 31.7. voimassa on golfautokielto.

Caddiemaster suljetaan 30.7. poikkeuksellisesti kello 18:00

Douglas

ke 24. helmikuuta 2021 13.37.00

Talin kartano on rakennettu 1700-luvun lopulla. Kartanon päärakennus on vuodelta 1820, ja sitä on laajennettu 1890-luvulla.

Helsingin Golfklubin terassin molemmin puolin oli ennen kaksi iso kuusta. Toinen, idän puoleinen, eli pitkälle 60-luvulle ja kuoli sitten vanhuuttaan. Toinen, joka oli kaadetun kuusen paikalla, kaatui kovassa tuulessa Talvisodan ”aattona” 1939 vuoden syksyllä Kartanon terassin päälle. Alle meinasivat tällöin jäädä klubin silloinen sihteeri P.H., Zilliacus & Lauri Arkkola. Onneksi puu jäi nojaamaan terassin kattoon.

Helsingin Golfklubin johtokunta päätti 50-luvun alussa, että tilalle istutetaan uusi kuusi ja näin tehtiin vuonna 1951. Douglas kuusi sai elää pitkän elämän Helsingin Golfklubin terassilla vuoteen 2021 asti.

Helsingin Golfklubi on vuokralaisena Talin kartanon alueella. Helsingin Golfklubi omistaa rakennukset, poislukien Pehtoorin talon. Talin kartanon maisemasuunnitelma on tehty 2017 HGK:n toimeksiantona.

Talin kartanon piha-alueen ja sen ympäristön peruskorjauksen suunnittelusta on ollut 3.6.2019 kokous Helsingin kaupungin, suunnittelukonsultin ja HGK:n edustajien välillä, jossa on käyty läpi kartanon piha-alueen suunnitteluvaihtoehtoja ja toimenpiteitä.

Tuossa kokouksessa ovat olleet läsnä edustaja HGK:n palkkaamasta suunnittelutoimisto Byman & Ruokonen, joka oli laatimassa Talin alueen kartanon hoito- ja käyttösuunnitelmaa; edustajat kaupungin rakennusvalvonnasta, päättävänä viranomaisena, kaupunkiympäristön toimialan maankäytön ja maisemasuunnittelusta sekä edustaja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta; sekä Helsingin Golfklubin toiminnanjohtaja.

Kokouksessa sovittiin aiempien suunnitelmien ja myöhempien muutosten pohjalta kartanon piha-alueen peruskorjauksen periaatteet ja suuntaviivat.

Kokouksessa käytiin läpi konsultin laatimat kartanon alueen peruskorjauksen yleis- ja toteutussuunnitelmat sekä Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan, maakäytön ja maisemansuunnittelun haluamat muutokset suunnitelmiin.

Tuossa kokouksessa edellä mainitut kaupungin edustajat hyväksyivät mm. kyseisen douglaskuusen poiston terassialueelta. Kovat tuulet ja myrskyt ovat viimevuosina tehneet tuhojaan golfkentän alueen puustolle. Golfkentän puuston kunnonvalvonta on jatkuva prosessi jolla halutaan varmistaa niin pelaajien kuin puiston käyttäjienkin turvallisuus  alueella. Douglas kuusen leveys, korkeus ja epätietoisuus juuriston kunnosta sekä kokemukset vastaavan  ikäisten puiden kaatumisista alueella olivat lähtökohtana kuusen kaatamiselle.